Wednesday, October 22, 2008

Dag 3

Bij het binnentreden van Bar Ramp bleek al snel dat dit wel eens een leuk nachtje kon worden. Er was warm eten aanwezig en de vodka flessen waren hoog opgestapeld. Als eerste werd een heerlijke curryworst besteld met een heerlijk koel biertje, natuurlijk was ook de drang naar vodkaatje met cola niet te weerstaan. We bestelden een heerlijke fles bols Vodka. Binnen niet afzienbare tijd dronken JTB en MR de glaasjes heerlijk weg, Bar Ramp had geen betere locatie kunnen hebben dan deze. RN die lag heerlijk te slapen en binnen werd het gezelliger en gezelliger. Na ongeveer 2 uurtjes werd de bus weer opgezocht aangezien deze aanstalten maakte om de grens over te rijden, het was inmiddels al weer licht aan het worden. Bij het binnenvallen van de bus reageerde Remco onthutst door te vermelden dat we verschrikkelijk naar drank stonken. Het maakte ons allemaal niet meer uit, we stonden op het punt de Oekraine binnen te rijden, het was feest die nacht. Letterlijjk op de grens van Polen en de Oekraine hebben JtB en MR vervolgens nogmaals de fles ter hande genomen om nog even een glaasje achterover te gooien. Met een flinke slok op reden we de oekraine in, het avontuur tegemoet.
Na enkele uren van ontnuchteren en half slapen arriveerden we vroeg in de ochtend in het stadje Lviv. Voordat het zoeken naar geschikte accommodatie kon beginnen, hebben we ontbeten. Door de taalbarrière en onleesbare menukaarten was het weer gissen wat we zouden krijgen. Na het ontbijt zijn we Lviv doorgelopen, na enkele hotels in te zijn gelopen kwamen we uiteindelijk bij een oud, groot communistisch gebouw terecht. In deze grijze kolos hadden ze nog wel een goedkope kamer voor ons over.
De rest van de dag hebben we Lviv verkend, helaas regende het. Op het station van Lviv hebben we treinkaartjes gehaald voor de volgende dag naar Kiev.
’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in de Irish Pub van Lviv, we moesten alleen wel ontzettend lang op ons gerecht wachten maar dat was het wel waard. Na de Irish Pub hebben we onze bunker weer opgezocht om daar nog even wat vodka cola weg te drinken. De fles was bijna leeg. Niet onbelangrijk om te vermelden is dat de vermoeidheid toe begint te nemen, de eerste 2 nachten waren onstuimig door het uitgaan en de lange treinreis van gister.

No comments: