Wednesday, October 22, 2008

Dag 14

De laatste dag van de vakantie breekt aan, althans de laatste dag dat we echt wat kunnen gaan doen. Bij het wakker worden besluiten RN en JtB om even naar de plaatselijke supermarkt te gaan. Deze kruidenier heeft een prachtwinkel volgens de JRM-delegatie. Het ontbijt bestaat uit heerlijke gebakken eitjes en brood. De dag begon goed.
Even later stiefelen we Warschau in, we drinken een cappuccino, we bezoeken het Stalingebouw en slenteren wat door de stad. We drentelen nog wat door het park om vervolgens aan te leggen bij een Irish Pub in het centrum van Warschau om even een biertje te drinken. MR besteld aan de bar en hem wordt gevraagd of die een normale pint of large pint wil. MR besteld netjes een large pint in de veronderstelling dat een halve liter ook wel lekker is. Enkele minuten later staan er drie ontluisterende pullen bier voor ons. Ieders een liter bier, de schrik zat er meteen goed in. Echter is het de hele vakantie al zo dat een glas bier zo leeg is of het een halve liter is of in dit geval een hele liter. Binnen no-time gleed ie naar binnen.

We wankelden de pub uit om door het centrum wat rond te lopen. Vervolgens likten we ff aan een lekker ijsje en even later zitten we weer vrolijk op een terrasje een biertje te drinken. Dan breekt ook het moment aan dat er weer kattekwaad uitgehaald moet worden. Bij een mooi gebouw met leeuwen er voor kunnen JtB en RN zich niet in houden en nemen plaats boven op de leeuw. Het zijn ook altijd Nederlandse toeristen die de boel lopen te verzieken.

Op de terugweg naar het hostel lopen kopen we wat lekkers in de supermarkt. We eten chicken tonight. Na het eten hebben we even de ogen dichtgedaan. Later op de avond zijn we richting stad gegaan. We hebben het Hard Rock Cafe van Warschau bezocht, echter ontbrak hier de sfeer. Hierdoor besloten we om maar bij de Irish Pub binnen te stappen. Een ietwat rare Irish Pub, lange zittafels met vreemde live-muziek. Niet wat wij als ervaren Irish Pub bezoeker gewend zijn. Aan het einde van de avond zijn we weer bij de Irish Pub binnen gestapt waar we de dag ervoor ook zijn geweest. Hier hebben we nog even een biertje gedronken om vervolgens weer een verschrikkelijk eind terug te lopen naar ons hostel.

No comments: