Wednesday, September 10, 2008

Opening Academisch Jaar valt in het....yoghurt

" Hierbij verklaar ik het Academisch jaar, officieel, voor geopend"
Ter voorkoming van dit soort excessen, welke plaatsvonden na de officiële opening van het academisch jaar 2007-2008, zijn in Groningen de veiligheidsmaatregelen dit jaar verscherpt. Eerste burger Wallage sprak in een spoedzitting reeds over 'code rood', toen de festiviteiten rondom het Academiegebouw aan de orde kwamen. Het zweet op het kale hoofd van de wethouder met de portefeuille Veiligheid, begon in stroompjes te lopen toen de secretaris de gebeurtenissen van een jaar eerder nog eens recapituleerde.
Toentertijd leek de opening in eerste instantie in goede orde te verlopen, echter enkele dissidenten hadden zich verschanst in cafe de drie Uiltjes om het aldaar op een drinken te zetten. 2 heren (RN en JTB) en 1 dame (AB) bleken ter overbrugging even een biertje te drinken in het prachtige etablissement aan de Oude Ebbingestraat. Al snel nam mevrouw AB het voortouw en ging over op de speciaalbiertjes. De heren protesteerden met luider stem, aangezien zij geen seconde wilden missen van de feestelijke opening door de rector magnificus. Echter AB bleek niet voor rede vatbaar. Als de bodem van het glas bijna in zicht was en de heren naar het toilet gingen of hun jas wilden pakken, bestelde zij stiekem een nieuwe. Schandalig! Even later, om 19.00uur in de avond nota bene, waggelde men over straat en maakte een grootse entree in de dichtsbijzijnde AH. Uiteindelijk ontaarde dit bezoek in een ordinair yoghurtgevecht, hetgeen ook nog op olijke wijze vastgelegd diende te worden.
De Groningse Veiligheiddienst (GVD) heeft dit jaar adequaat gehandeld door de heer JTB op slinkse wijze over te plaatsen naar een niet nader te noemen oord in het oosten des lands. Daarnaast zijn de twee handlangers met zachte hand gedwongen zich niet te vertonen binnen een straal van 2 kilometer rondom het Academiegebouw op 1 september 2008. Aan het bezwaar ingediend door de barkeepert van de Drie is geen gehoor gegeven. Wanneer dit supertrio zich weer in de stad zal vertonen is onbekend, maar ongetwijfeld zal dat dan ook weer een roemrucht verhaal worden. Uit diepgaande onderzoeken blijkt dat dit trio slechts een topje van de ijsberg is en dat er nog een hele batterij handlangers zijn die regelmatig de beest uithangen in onze mooie stad. Dat moet nog lang niet afgelopen zijn!

No comments: